Грегъри Колбърт – когато фотографията е поезия

  „Китовете не пеят, защото имат отговор. Те пеят, защото имат песен.“

   Свят, населен със слонове, леопарди, китове, кралски орли, гигантски манти и невероятна дива природа. Свят на бушмени, масаи, будистки монаси, племена и едни от най-красивите места на планетата. Фотография от друго измерение, показваща по фантастичен начин симбиозата между човекът и дивите животни.  Това е светът на канадския фотограф Грегъри Колбърт, а филмът му “Пепел и сняг“ разказва за едно  различно пътуване. Пътуването към собствената ни същност.

   От 1992 г.  Грегъри Колбърт започва експедиции на всеки континент, за да улови връзката между човека и животните така, както са били в миналото. В продължение на 13 години обикаля места като Кения, Борнео, Антарктида, Индия, Египет, Бирма, Тонга, Австралия, Малайзия, Шри Ланка, Намибия, Доминика, Танзания, Тайланд, Китай, Арктика, Азорските острови, за да запечата  хармонията между световете на човека и природата. Прекарва много време в изучаване на естественото поведение на животните, надявайки се да види света през техните очи. Извършва 33 експедиции по най-красивите места на планетата, а резултатът е филмът “Пепел и сняг“- роман в писма, откровение, изкуство и бягство към един съвършен  свят.

   Творбите му са състояние на духа. Моменти на непрекъснат диалог със себе си. Нюанси, които виждаш не с очите, а с душата си.

 

  

За да научите повече за творбите на Грегъри Колбърт, посетете неговия сайт.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *