Дубай и Абу Даби – съкровищата на Близкия Изток

Гледка от Бурж Халифа / The View From Burj Khalifa
Гледка от Бурж Халифа / The View From Burj Khalifa

   Когато говорим за места, които непременно трябва да посетим, места които ни привличат със своята непозната култура, мистична атмосфера  и арабска екзотика в съзнанието ни изниква Дубай. Съчетанието между безкрайните пустинни хоризонти и модерната архитектура прави Дубай едно от най-посещаваните места на планетата.  Желанието ни беше да се докоснем до различните обичаи и традиции,до една далечна вселена към която не принадлежим.

    Организирахме пътуването си сами. Полета от София струваше – по 180 лв. на човек отиване и връщане, визите скоро бяха отпаднали, а повечето от забележителностите, които посетихме резервирахме предварително. Пътуването ни беше юни, което означаваше че температурите ще са високи-до 45 градуса, но бързо свикнахме с климата. И така началото на лятото започна арабското ни приключение…

Хотел Burj Al Arab
Хотел Burj Al Arab

    Като част от седемте емирства Дубай предлага една неповторима арабска атмосфера, лукс и отдих. Архитектурните чудеса, изкуствените острови и мистичната пустиня карат всеки турсит да се чувства така, сякаш е попаднал направо в приказките. Още първия ден посетихме 7-звездния хотел Burj Al Arab. Внушителен със своята форма на корабно платно този хотел е и най-високия в света. Той, както и изкуствения остров Palm Jumeirah са символите на емирството. Подводния му ресторант е истинско чудо, а на покрива е разположена хеликоптерна площадка. Близо до Burj Al Arab е разположен острова Palm Jumeirah. Навсякъде там се усеща арабския стил и екзотика. А ако искате да видите цялата палма  има влакче,което струва 15 дирхама на човек и по този начин разглеждате цялата тази прелест. Любувахме се на тази различна вселена, в която властваха лукса и превъзходството. Разположен на плажната ивица на дубайския остров Палм Джумейра, 5-звездният хотел Atlantis предлага невероятна гледка към Арабския залив. В него има  подводен аквариум, възможност за плуване с делфини и огромен аквапарк. “Aquaventure“ е най-големия аквапарк в света и включва кулата на Нептун, кулата на Посейдон, в съчетание със спиращи дъха водни пързалки. Тези пързалки са истинско предизвикателство за всеки авантюрист. Там трябва да отделите един цял ден, за да може да се насладите на всяко едно екстремно приключение.

Атлантис / Atlantis
Атлантис / Atlantis
Aquaventure Waterpark
Aquaventure Waterpark

Лично за мен най-интересното изживяване беше пустинното сафари. Едно уникално ориенталско приключение,  включващо екстремно шофиране в пясъчните дюни, посещение на автентичен, пустинен, бедуински лагер, яздене на камила , сендбординг, рисунка с къна, наргиле,  последвано от голяма традиционна вечеря и автентичен бели денс на живо! Това е едно интересно приключение по време на което можете да се насладите на красотата на масивните пясъчни дюни на Арабските пустини. Впечатляващо е и  арабското шоу “Tanura“ – специфичен танц на дервиши от пустинята. Едно приказно ориенталско изживяване, в което човек се потапя в атмосферата. Това е едно автентично и различно изживяване, което ни слива с друг свят. Слушайки великолепната арабска музика  всеки човек се пренася далече в простанството и времето, потъва в арабското пространство и усеща атмосферата по свой собствен начин. Една ориенталска красота,която наблюдавахме в пълната й прелест. Dubai desert Safari ни пренася далече в мистичната арабска пустиня, в безкрайната загадъчност на арабските хоризонти. Прелестна е гледката на залезът над пустинята! Една величествена живописна картина, включваща пясъчните дюни, плавната камилска  походка и силуета на Дубай в далечината. След края на шоуто се прибрахме с джиповете в хотела. Денят беше незабравим,а спомените ,които остават след такова изживяване са незабравими.

Пустинно сафари / Dubai Desert Safari
Пустинно сафари / Dubai Desert Safari
Пустинно сафари / Dubai Desert Safari
Пустинно сафари / Dubai Desert Safari
Шехерезада
Шехерезада
Пустинно сафари / Dubai Desert Safari
Пустинно сафари / Dubai Desert Safari

 Продължава на втора страница

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *