Венеция и мистерията на карнавала

Венеция / Venice
Venice

  Изящни маски, пищни костюми и много мистика. Атмосфера от друго време, тихи гондоли, тълпи от туристи и мъглите на февруари. Това е Венеция по време на Карнавала. Сякаш навсякъде звучи Вивалди.

Венеция / Venice
Venice

   Толкова творчество и магия има в това събитие. Невероятно маскирани хора се разхождат по красивите малки улички на Венеция. Исторически костюми и един грандиозен панаир на суетата.

   Традиционно карнавалът започва с шумно шествие по улиците на града. Цветният парад създава усещането, че Венеция пътува в своето минало. Площадът Сан Марко  е изпълнен с цветни образи. Маските са символ на венецианския карнавал и са тясно свързани с историята на Венеция. Много от тях съдържат традиционни елементи, като например лице с клюнообразен нос на лекар от чумната епидемия или популярната маска Баута с издадена напред челюст. Майсторите, създаващи маските, се стараят да придадат на своите творения индивидуален стил. И всяка една маска и костюм са изящни и съвършени и се различават от останалите. Венеция е място, което вдъхновява при всяко едно посещение. Но по време на карнавала градът оживява.

Венеция / Venice
Venice
Венеция / Venice
Venice
Венеция / Venice
 Venice
Венеция / Venice
 Venice

Повече снимки  може да видите тук.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *